Αναζήτηση:  
Αρχική σελίδα Τελευταία Νέα Συνδέσεις Επικοινωνία ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

Κατηγορίες

Περιοχή Μελών
Είσοδος Μέλους
Έχετε ξεχάσει τον κωδικό;
Δημιουργία νέου κωδικού.

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερωτικά email:Επισκέπτες On-line: 29Περιβαλλοντική Εκπαιδευση

Κλιματικές Αλλαγές

Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του κ. Λευθερούδη Θεόδωρου και της κας Λέττας Ελένης και εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Γενικού Λυκείου Αρναίας.

Στην εισαγωγή αναφέρονται τα κριτήρια επιλογής του θέματος, οι στόχοι του προγράμματος, η μεθοδολογία και ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιήσει η ομάδα και τέλος η παρουσίαση του προβλήματος.

Το θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει υπάρχουσες πληροφορίες γύρω από το θέμα, που προήλθαν από τις διαθέσιμες πηγές όπως βιβλία, περιοδικά, προηγούμενες μελέτες από ειδικούς πάνω στο θέμα και διαδίκτυο.

Το ερευνητικό μέρος περιλαμβάνει μια έρευνα δημοσκόπησης με θέμα «Οι απόψεις των νέων ηλικίας 15 – 19 για τις κλιματικές αλλαγές και που ευθύνονται» και όλες τις εργασίες και υπολογισμούς για την επαλήθευση ή όχι της αρχικής υπόθεσης.

Για την συμβολή τους στην διεκπεραίωση της, ευχαριστούμε όλη την ομάδα του Α4 του ΓΕ.Λ Αρναίας, όλους όσους συμμετείχαν στην έρευνα καθώς και τους καθηγητές μας Λευθερούδη Θεόδωρο και Λέττα Ελένη.

Είναι ένας υπέροχος συνδυασμός του μαθήματος της Τεχνολογίας Α' λυκείου και περιβαλλοντικής.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.

1ο ΕΠΑ.Λ. Χρυσούπολης
ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΘΕΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
 (ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ)
 
Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2007-2008, στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Χρυσούπολης υλοποιήθηκε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα <<ηλεκτρομαγνητικά κύματα και υγεία – ηλεκτρομαγνητική μόλυνση>>. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 15 μαθήτριες και μαθητές των τάξεων Α’ και Γ’ του σχολείου. Τον συντονισμό του προγράμματος ανέλαβαν οι καθηγητές Δημάκος Κωνσταντίνος (ΠΕ 17) και Μάνταλος Θεόδωρος (ΠΕ 17).
 
Αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας Π.Ε. και διατυπώθηκαν προτάσεις για τις δράσεις της ομάδας.
 
Οι μαθητές χωρίστηκαν  σε υποομάδες, κάθε μία από τις οποίες ανέλαβε να βρει πληροφορίες για μια συγκεκριμένη ενότητα σε σχέση με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τις επιπτώσεις της  στον άνθρωπο.
Οι βασικοί άξονες που κινήθηκαν οι υποομάδες είναι:
α. Στη συλλογή πληροφοριών για τους πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
β. Στη συλλογή πληροφοριών για τα πάρκα κεραιών ραδιοφωνικών - τηλεοπτικών σταθμών και ραντάρ.
γ. Στη συλλογή πληροφοριών για την κινητή τηλεφωνία και τα ασύρματα δίκτυα δεδομένων WiFi.
δ. Στη συλλογή πληροφοριών για τις ακτινογραφίες και αξονικές τομογραφίες.
 
Η ομάδα επισκέφθηκε διάφορα σημεία της πόλης της Χρυσούπολης όπου υπάρχουν εγκατεστημένες κεραίες εκπομπής εντός της αστικής περιοχής και συνέλλεξε φωτογραφικό υλικό. Επίσης η ομάδα παρακολούθησε ενημερωτικό ντοκιμαντέρ σχετικό με το θέμα.
 
Αφού συγκεντρώθηκε το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό αξιολογήθηκε και ταξινομήθηκε, έγινε καταγραφή και επεξεργασία στον Η/Υ και ακολούθησε εγγραφή της εργασίας σε CD και εκτύπωση.
 
     Χρυσούπολη, 26 Μαΐου 2008
Οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος
 
Δημάκος Κωνσταντίνος
 
Μάνταλος Θεόδωρος
 
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.Ημερομηνία: 28-09-2020, 11:37
Τελευταία Νέα


Αρχική σελίδα Τελευταία Νέα Συνδέσεις Επικοινωνία ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ
Design by infocus.